ברוכים הבאים לאלומת איילון

כ-500 איש מתים כל שנה מאובדנות. כ-6,500 איש מגיעים לחדרי מיון לאחר נסיון אובדני. אלפי אנשים מבצעים סיונות אובדנות ולא מדווחים עליהם.
לכל האנשים האלה יש מעגל קרוב שמקיף אותם וחווה יחד איתם את הכאב והסבל הבלתי נתפס הזה.
 

מאז מרץ 2020 אני לומדת את תחום האובדנות ופעילה בו מאוד, וחווה את הכאב, הבלבול והעדר ההבנה את הדרך של בני המשפחה והסביבה התומכת.
לטובתם ולמענם הקמתי את אלומת איילון, אתר בו אני מנגישה מידע מהותי להתנהלות במרחב אובדני, מידע שלא היה לי לפני מותו של איילון, מידע שאני יודעת שיש לו יכולת לעזור לבני המשפחה והתומכים להבין:

  • למי אפשר לפנות כדי לקבל עזרה?
  • מה אומרים אנשי המקצוע?
  • מה מרגישים המתמודדים?
  • ומה אפשר ללמוד מניסיון של בני משפחה אחרים?
 

המסרים של האתר

 התמודדות עם אובדנות דורשת מבחינתי

1. שחרור כל בושה והסתרה.
אין מה להתבייש אין מה להסתיר אף אחד לא אשם. הבושה וההסתרה מחמירים מאוד את המצב של המתמודד ושל בני המשפחה.

2. לבקש עזרה. הדרך להתמודד עם אובדנות היא לא אחת והיא לא חד משמעית, ככל שנפתח, להכיר, להבין, להתנסות, ללמוד את הנושא יגברו הסיכויים למציאת דרכים להיטיב את המצב.

3. כבני משפחה ותומכים להסכים להרגיש, להסכים שהות בתוך הכאב, הצער, הבלבול חוסר הודאות, בנכונות להכיל את הרגשות האלה טמונים הזרעים לריפוי.
האדם המתמודד מרגיש לבד בתוך הכאב הוא מתבייש בו ומסתיר אותו. כשהסביבה הקרובה שלו לא מתביישת, לא מסתירה וחווה איתו את הכאב בתוך הבור, זה נותן לו קרן אור לשאוב ממנה תקווה.

על אלומת איילון

לאחר מותו של איילון מאובדנות, החלנו להיחשף למידע בנושא האובדנות שקודם לא היה קיים לנו כהורים. ככל שנחשפתי יותר הבנתי כמה מעט ידעתי מה עבר איילון, מה הוא חווה, עם מה הוא התמודד וכמה מעט ידענו כהורים שלו, מה אנחנו יכולים לעשות כדי לתמוך את איילון ולעזור לו בימים קשים מלבד כדורים ופסיכיאטרית. המידע שנחשפנו אליו לאחר מעשה שבר את לבבנו, ההבנה שיש עוד דברים שיכולים היו להציל אותו ברגעים הקשים.

את הצער והכאב על הבורות בחרנו להפוך לעזרה לאחרים שנמצאים במצבים דומים, לבני משפחה וחברים שדואגים עד אין קץ ומנסים לעזור אבל לא יודעים מה ואיך לעשות ואיך ניתן  לעזור למתמודדים עם ייסורי נפש של מחשבות אובדניות. אנחנו מבינים היום שההסתרה והבושה הורגים, שרק שיח חשוף, כנה וגלוי יכול להציל חיים.

מטרת אלומת איילון היא לשתף במידע וניסיון של בני משפחה וחברים של מתמודדים, לתת מקום לקולם של המתמודדים שאנחנו, העוטפים אותם, נוכל להבין מה נדרש על מנת לעזור להם. לתת במה למטפלים ושיטות טיפול שנות ומגוונות – הטיפול התרופתי הניתן ע"י פסיכיאטרים מציל חיים והטיפול הפסיכולוגי עוזר, אבל לא לכולם ויש עוד הרבה שיטות שכדאי לבחון ולהכיר. לתת במה לגופי סיוע שעצם הווייתם מטרתם לעזור במקרים של אובדות.

חשוב לציין כי האתר הוא יוזמה פרטית, של הורים שכולים, שעברו ורוצים להנגיש מידע רלבנטי לכל מי שמתמודד עם אובדנות. התוכן לא מהווה מקור מידע מקצועי, מוסמך או טיפולי.

אנחנו מזמינים כל מי שרוצה לשתף מניסיונו ולהוסיף לנו מידע לפנות אלינו.

לאתר המשמר את הזכרונות מאיילון – לחצו כאן

תמיד אהבתי לאהוב, אני מונע מאהבה. יש בי כל כך הרבה אהבה. יש בי משהו שמת לבקש שתמשיכו לשיר עליי. זאת פנטזיה. פנטזיה אמיתית שלי. שאני אעזור ליצור משהו מאוד יפה בעתיד של מישהו, שאני אהיה השראה. שגם יווצר משהו עם משמעות״.

איילון שפירא ז"ל (יליד 1993) הוא שותפה של אימו מירב במשא ובמסע הספר "גשר בין עולמות". לצד כישרונותיו במקצועות המדויקים, ליבו תמיד יצא אל מגמות האומנויות והרוח. חייו הצעירים היו מלאים בידע מוזיקלי רחב, בנגינה, בספרות עולם, בתיאטרון ובקולנוע.

בתום לימודיו התנדב לשנת שירות, בסיומה גויס ליחידת המודיעין 8200 ובה הצטיין. במהלך שירותו קיבל איילון את "אות הנשיא" למצילי חיים בזכות תרומת מח עצם. לאחר שחרורו התגייס לשירות במוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים וראה בכך משימה ערכית משמעותית.

בתאריך 26.03.2020, תקופת הקורונה, במהלך שירותו במוסד, מת איילון מהתאבדות.

מירב שפירא

מירב שפירא, נשואה למשה ואימא לארבעה ילדים. בעלים ושותפה בחברת המחקר והייעוץ CI מידע שיווקי.

בעלת B.A במדע המדינה ו־MBA במנהל עסקים, לומדת לתואר שני בתרפיה באומנות. למדה ועודנה לומדת לימודים רוחניים, מתוכם עשור ב"מרכז לוהאריה", הוכשרה כמטפלת בשיטת לוהאר־טיקה – לאישוש ולריפוי המערכת האנרגטית והשבתה לתדר המקור, וכן מלוות דרך ומנחת סדנאות בשיטת "דפי נפש" של יומן המסע הוויזואלי.

הספר ״גשר בין העולמות״, הוא ספרה הראשון, הספר מציג שיחות בין מירב לבנה איילון לאחר מותו מאובדנות.

מירב פעילה למניעת אובדנות כמתנדבת בעמותת "בשביל החיים", מרצה על סיפורה האישי במטרה לקדם שיח חשוף בנושא אובדנות ומתנדבת בתנועת מש"ה, במסגרתה הוכשרה כמוש"ה – תומכת חיים, המלווה הקמה והחזקה של מעגלי תמיכה לאנשים בסיכון אובדני.

מי אני

אני מירב שפירא. עד גיל 57 פסעתי בשבילי החיים 'הרגילים'
ילדות במושב חגור, שירות צבאי בגדוד צנחנים, לימודים באוניברסיטה ת"א תואר ראשון במדעי המדינה ושני במניהל עסקים, הקמת משפחה משמחת 4 ילדים וכלב בבית פרטי – הגשמת החלום הישראלי.

לצד גידול המשפחה הקמת חברה סי.אי. מידע שיווקי – יזמות עסקית שהצליחה. במקביל לבית ולעבודה פיתחתי חיים רוחניים עשירים לימודי ימימה 5 שנים ולאחריהם משנת 2012 לימודים במרכז לוהאריה שהיא הבית הרוחני שלי עד היום.
מסלול מוכר ידוע מובן…

עד ה-26 במרץ 20. היום שאיילון בני היקר והאהוב מת מאובדנות. חוויתי התרסקות לרסיסים, שאפילו לא ידעתי על קיומם… חוויתי כאב שלא דימיינתי.

בתוך השבר התחיל ביני לבין איילון שיח על בסיס יומי, לא תמיד היה ברור לי עם מי אני מדברת אבל האמונה שהנשמה היא נצחית ורק הגוף הפיזי מת, היתה קיימת בי עוד קודם לכן. אמונה שמבוססת על השנים הארוכות של הלימודים הרוחניים. הלימודים במרכז לוהאריה לימדו אותי כי אנחנו חלק מדבר גדול הרבה יותר, הגוף הפיזי הוא רק חלק ממי שאנחנו. ועוד למדתי ממורתי לוהאריה כי 'דבר לא משתנה הוא רק משנה צורה'.

השיחות עם איילון לאחר מותו יצרו בנינו גשר, עליו אנחנו פוסעים גם היום. בנית הגשר בנינו מבוססת על אבני הבנין של אהבה ורצון לשמר קשר ועל אמונה שזה אפשרי. הבניה דרשה נחישות והתמדה והתעלות מעל הספק. הגשר הזה שנבנה בין איילון לביני, יצא כספר וגשר בין העולמות הוא פרוס עכשיו בפני כל מי שיבחר לפסוע עליו, כדי לשמר קשר בין החיים למתים. וגם כדי להבין מה מתחולל בנפשם של המתמודדים עם מחשבות אובדניות.

מאז מותו של איילון התמה של בנית גשר הפכה להיות מהותית בחיי, לא רק בהקשר של השיח בין החיים למתים כפי שאנחנו עשינו אלה בדברים רבים אחרים שאני עושה.
הפעילות למניעת אובדנות – מבוססת על ההבנה של התהום הפעורה בנפשם של מתמודדי הנפש, תהום בין האופן שבו הם חווים את עצמם ואת החיים לבין מה שהיו רוצים. התהום הפעורה בינם לבין האנשים הקרובים אליהם ורוצים לעזור. התהום הפעורה מול עינהם וליבם של בני המשפחה של המתמודדים ושל כלל החברה כלפי הנושא. גם בנושא האובדנות יש לי רצון לבנות גשרים כדי שכולנו נכיר אותם ונוכל לפסוע עליהם בבטחה, לטובת הדבר
אני מתנדבת בעמותת בשביל החיים ובתנועת מש״ה
, בנוסף הקמנו כאן באתר את אלומת איילון, לכבודו ולזכרו של איילון. אלומת איילון, נועדה לספק מידע לבני משפחה וקרובים של מתמודדים, מידע שיכול לתמוך אותם במסע הארוך והמורכב בו הם נמצאים.

בנוסף מצאתי כי היצירה היא דרך מופלאה לבנות את הגשרים בין כל החלקים הפנימיים שלנו, אלו שאנחנו מאוד גאים ושמחים בהם ואלו שדורשים ריפוי ותמיכה. היצירה ביומן המסע הויזאולי מאפשרת למשתתפים לעבור תהליכי טרנספורמציה משמעותיים באמצעות היצירה בקלות בשמחה, היצירה מאפשרת לנו ליצור גשר בין מי שאנחנו היום למי שנרצה להיות עוד רגע.

הגשר כשהוא בנוי מאפשר לנוע בבטחה בין 2 גדות התהום. האתגר הוא לרצות לבנות את הגשר ואז לפתח את היכולת הפנימית וארגז הכלים לבנות את הגשר, ולאחר מכן להסכים לנוע עליו.

אני מזמינה כל מי שחפץ בכך לפסוע על הגשרים שכבר פרוסים או להיעזר בי לבנות את הגשרים בחייו, דרך הספר "גשר בין העולמות", סדנאות יצירה, בליווי וטיפול אישי, בטיפולי לוהארטיקה, בהרצאות ובמידע המוגש באלומת איילון.

כאשר אנו פוסעים בשבילי החיים, בין אם לאיטנו ולהנאתנו ובין אם  במרוץ 'החייבים' ו'הצריך', בכל קצב בו אנו פוסעים, יש את הרגע בו הרגשנו התהום נפערת לרגלינו. כל אחד מאיתנו ההולכים בדרך מכיר את הרגע שבו הרגיש שבצעד הבא הוא נופל לתהום.
זה יכול להיות כי גילו אצלנו או אצל משהו קרוב אלינו מחלה קשה, כי פוטרנו מהעבודה, כי התגרשנו/נפרדנו, כי מת לנו אדם יקר ועוד ועוד
הרגע הזה בו אנו פוגשים את התהום הוא רגע בחירה.
מה לעשות?
להשאר קפוא במקום, ללכת אחורה או לבנות את הגשר.
לכל אחת מהבחירות יש הגיון פנימי.
אני בחרתי ובוחרת לבנות את הגשר.

אחרי מותו של בני איילון מהתאבדות, חוויתי התרסקות לרסיסים, שאפילו לא ידעתי על קיומם…
חוויתי כאב שלא דימיינתי.
בתוך השבר התחיל ביני לבין בני המת שיח על בסיס יומי, לא תמיד היה ברור לי עם מי אני מדברת אבל האמונה שהנשמה היא נצחית ורק הגוף הפיזי מת, היתה קיימת בי עוד קודם לכן. אמונה שמבוססת על שנים ארוכות של לימודים רוחניים.  שנים של לימודים באוניברסיטה הקוסמית לימדו אותי כי אנחנו חלק מדבר גדול הרבה יותר, הגוף הפיזי הוא רק חלק ממי שאנחנו. ועוד למדתי ממורתי לוהאריה כי 'דבר לא משתנה הוא רק משנה צורה'.
השיחות עם איילון לאחר מותו יצרו בנינו גשר, עליו אנחנו פוסעים גם היום.
בנית הגשר בנינו מבוססת על אבני הבנין של אהבה ורצון לשמר קשר ועל אמונה שזה אפשרי.
הבניה דרשה נחישות והתמדה והתעלות מעל הספק.
הגשר הזה שנבנה בין איילון לביני, יצא כספר וגשר בין העולמות הוא פרוס עכשיו בפני כל מי שיבחר לפסוע עליו, כדי לשמר קשר בין החיים למתים. וגם כדי להבין מה מתחולל בנפשם של המתמודדים עם מחשבות אובדניות.

מאז מותו של איילון התמה של בנית גשר הפכה להיות מהותית בחיי, לא רק בהקשר של השיח בין החיים למתים כפי שאנחנו עשינו אלה בדברים רבים אחרים שאני עושה.
הפעילות למניעת אובדנות – מבוססת על ההבנה של התהום הפעורה בנפשם של מתמודדי הנפש, תהום בין האופן שבו הם חווים את עצמם ואת החיים לבין מה שהיו רוצים.
התהום הפעורה בינם לבין האנשים הקרובים אליהם ורוצים לעזור. התהום הפעורה מול עינהם וליבם של בני המשפחה של המתמודדים ושל כלל החברה כלפי הנושא.
גם בנושא האובדנות יש לי רצון לבנות גשרים כדי שכולנו נכיר אותם ונוכל לפסוע עליהם בבטחה, לטובת הדבר אני מתנדבת הנושא והקמתי כאן באתר את אלומת איילון, לכבודו ולזכרו של איילון. אלומת איילון, נועדה לספק מידע לבני משפחה וקרובים של מתמודדים, מידע שיכול לתמוך אותם במסע הארוך והמורכב בו הם נמצאים.

בנוסף מצאתי כי היצירה היא דרך מופלאה לבנות את הגשרים בין כל החלקים הפנימיים שלנו, אלו שאנחנו מאוד גאים ושמחים בהם ואלו שדורשים ריפוי ותמיכה.
היצירה ביומן המסע הויזאולי מאפשרת למשתתפים לעבור תהליכי טרנספורמציה משמעותיים באמצעות היצירה בקלות בשמחה, היצירה מאפשרת לנו ליצור גשר בין מי שאנחנו היום למי שנרצה להיות עוד רגע. 

הגשר כשהוא בנוי מאפשר לנוע בבטחה בין 2 גדות התהום.
האתגר הוא לרצות לבנות את הגשר ואז לפתח את היכולת הפנימית וארגז הכלים לבנות את הגשר, ולאחר מכן להסכים לנוע עליו.

השותפים שלי לדרך...